動画

ブログ

 


SSL/TLSとは?

セキュリティポリシー

お電話でのお問合せ

0120-417-918

ヨイナケヒヤ

更新2012.2.1

 

HOMEアロニア文献リスト>健康への効果(General Health Effects)

文献リスト

総説(Review)

『食品の安全性・機能性評価~機能性食品開発に向けて~』
北海道経済産業局 平成25年度総合特区推進費補助金(地域新産業集積戦略推進事業)
公益財団法人北海道科学技術総合振興センター2014年3月。

http://www.hkd.meti.go.jp/hokio/20140415/book.pdf

果実・果汁飲料と機能性成分(14)北方系小果樹(ハスカップとアロニア)果実の成分と機能性(シリーズ解説)
知地英征、高橋あずさ
『食品と容器』2014, 55(2): 87-93.

http://www.kangiken.net/backnumber/5502_eturan.pdf

Bioavailability and antioxidant activity of black chokeberry (Aronia melanocarpa) polyphenols: in vitro and in vivo evidences and possible mechanisms of action: a review.
Denev PN, Kratchanov CG, Ciz M, Antonin L, Kratchanova MG.
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 2012, 11(5): 471-489.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1541-4337.2012.00198.x/pdf

The clinical effectiveness of chokeberry: a systematic review.
Chrubasik C, Li G, Chrubasik S.
Phytotherapy Research, 2010, 24(8): 1107-1114.

http://peer.ccsd.cnrs.fr/docs/00/55/24/32/PDF/
PEER_stage2_10.1002%252Fptr.3226.pdf

Aronia plants: a review of traditional use, biological activities, and perspectives for modern medicine.
Kokotkiewicz A, Jaremicz Z, Luczkiewicz M
Journal of Medicinal Food, 2010, 13(2): 255-269.

http://www.eclecticherb.com/Aronia%20review%202010.pdf

Chokeberry (Aronia melanocarpa) - A review on the characteristic components and potential health effects.
Kulling SE, Rawel HM.
Planta Medica, 2008, 74(13): 1625-1634.

https://www.thieme-connect.de/ejournals/pdf/10.1055/s-0028-1088306.pdf

Bioactive compounds and health-promoting properties of berry fruits: a review. Szajdek A, Borowska EJ.
Plant Foods for Human Nutrition, 2008, 63(4): 147-156.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18931913

Current knowledge of Aronia melanocarpa as a medicinal plant.
Valcheva-Kuzmanova SV, Belcheva A.
Folia Medica (Plovdiv), 2006, 48(2):11-17.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17408071

新しい耐寒性小果樹アロニアの機能性成分北方圏の四季を彩る―注目のベリー
石井現相
『科学と生物』2001, 9(6): 390-392

https://www.jstage.jst.go.jp/article/kagakutoseibutsu1962/39/6/39_6_390/_pdf

アロニアの化学成分含量と特性値
田中常雄・田中彰
『日本食品科学工学会誌』2001, 48(8): 606-610.

https://www.jstage.jst.go.jp/article/nskkk1995/48/8/48_8_606/_pdf

 

 

 

前のページに戻る